Англиски нисколигаш растура со продажба на дресови во Шпанија

Тазе формираниот англиски клуб Клаптон ЦФЦ погоди во целта со изборот на дресовите, а продажбата им оди одлично, и тоа во Шпанија.

Симболот на клубот е борбата на шпанските Републиканци против диктаторот Франко во шпанската граѓанска војна, а тоа допре до Иберискиот Полуостров и оттаму стаса нарачка на над 5 илјади дресови на Клаптон.

Интересно е што раководството на Клаптон беше изненадено од големината на порачките, па сега не прима повеќе побарувања за дресовите на клубот.

Заработката досега им е околу 60 илјади фунти, што е одлична сума за тазе формиран клуб од пониските лиги во Англија.

- Оглас -

Најнови вести