Политика за приватност

Политика за приватност

Effective date: October 05, 2018

Важи од: 05 октомври 2018 година

Спорт Манија („ние“, „ние“ или „наша“) ја управуваме веб-страницата https://sportmanija.mk („Услугата“).

Оваа страница ве информира за нашите политики во врска со собирањето, користењето и откривањето на личните податоци кога ја користите нашата Услуга и изборите што сте ги поврзале со тие податоци.

Ние ги користиме вашите податоци за да ја обезбедиме и подобриме Услугата. Со користење на Услугата, се согласувате со собирање и користење на информации во согласност со оваа политика. Освен ако не е поинаку дефинирано во оваа Политика за приватност, термините што се користат во оваа Политика за приватност го имаат истото значење како во нашите Услови и правила, достапни на https://sportmanija.mk/privatnost/

Собирање и употреба на податоци

Собираме неколку различни типови на податоци за различни намени за да ви ја обезбедиме и да ја подобриме нашата услуга.

Видови на собрани податоци

Лични податоци

Додека ја користите нашата Услуга, може да побараме од вас да ни дадете одредени лични информации што може да се користат за контакт или за ваша идентификација („Лични податоци“). Информациите за лична идентификација може да вклучуваат, но не се ограничени на:

 • И-мејл адреса
 • Име и презиме
 • Слика на профилот на Фејсбук
 • Колачиња и податоци за користење
 • Податоци за користење

Податоци за користење

Може да собираме и податоци како се пристапува до и како се користи Услугата („Податоци за користење“). Овие податоци може да вклучуваат информации како што се: Интернет адресата на вашиот компјутер (IP адреса), типот на прелистувач, верзијата на прелистувачот, страниците кои што ги посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на тие страници, единствени идентификатори на уреди и други дијагностички податоци.

Следење на податоци и колачиња

Ние користиме колачиња и слични технологии за следење за да ја следиме активноста на нашата Услуга и да чуваме одредени податоци.

Колачињата се датотеки со мала количина на податоци кои може да вклучуваат анонимен уникатен идентификатор. Колачињата се испраќаат до вашиот прелистувач од нашата Интернет страница и се складираат на вашиот уред. Технологиите за следење кои што се користат меѓу другото се и: „светилници“, ознаки и скрипти за собирање и следење податоци со цел за подобрување и анализа на нашата Услуга.

Можете да му наложите на вашиот прелистувач да ги одбие сите колачиња или да покаже кога се испраќа колаче. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата Услуга.

Примери на колачиња што ги користиме:

 • Колачиња за сесија: користиме сесиски колачиња за да ја управуваме нашата Услуга.
 • Колачиња за претпочитање: користиме колачиња за преференци за да ги запомниме вашите преференци и различни поставки.
 • Безбедносни колачиња: користиме безбедносни колачиња за безбедносни цели.

Користење на податоци

Спорт Манија ги користи собраните податоци за различни цели:

 • Да се ​​овозможи и одржува Услугата.
 • За да ве известиме за промените на нашата Услуга.
 • За да ви овозможиме да учествувате во интерактивни функции на нашата Услуга кога ќе одлучите да го сторите тоа.
 • Да обезбеди грижа и поддршка за корисниците.
 • Да обезбедиме анализа или вредни информации за да можеме да ја подобриме Услугата.
 • За следење на користењето на Услугата.
 • За откривање, спречување и решавање технички проблеми.

Пренос на податоци

Вашите информации, вклучувајќи ги и личните податоци, може да се пренесат – и да се одржуваат на – компјутери лоцирани надвор од нашата држава или друга владина јурисдикција каде што законите за заштита на податоците може да се разликуваат од оние од нашата јурисдикција.

Доколку се наоѓате надвор од Македонија и изберете да ни дадете информации, имајте предвид дека ние ги пренесуваме податоците, вклучувајќи ги и личните податоци, во Македонија и ги обработуваме таму.

Вашата согласност за оваа Политика за приватност проследена со вашето доставување на таквите информации претставува ваш договор за тој трансфер.

Спорт Манија ќе ги преземе сите разумно неопходни чекори за да се осигура дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика за приватност и нема да се изврши пренос на вашите лични податоци на организација или земја, освен ако не постојат соодветни контроли, вклучувајќи ја и безбедноста на вашите податоци и други лични информации.

Откривање на податоци

Правни барања

Спорт Манија може да ги открие вашите лични податоци со добра верба дека таквата акција е неопходна за:

 • Да се ​​одговори на законска обврска.
 • Да ги заштити и брани правата или имотот на Спорт Манија.
 • За спречување или истражување на можни грешки во врска со Услугата.
 • За заштита на личната безбедност на корисниците на Услугата или на јавноста.
 • За заштита од правна одговорност.

Безбедност на податоците

Безбедноста на вашите податоци е важна за нас, но важно е да се напомене дека ниту еден начин на пренос преку Интернет или метод на електронско складирање не е 100% безбеден. Иако се стремиме да користиме комерцијално прифатливи средства за заштита на вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме нивната апсолутна безбедност.

Даватели на услуги

Може да ангажираме компании и лица од трети страни за да ја олеснат нашата услуга („Даватели на услуги“), да ја дадат услугата во наше име, да извршуваат услуги поврзани со Услугата или да ни помогнат во анализата на начинот на кој се користи нашата Услуга.

Овие трети страни имаат пристап до вашите лични податоци само за да ги извршуваат овие задачи во наше име и се обврзани да не ги откриваат или користат за која било друга цел.

Анализа

Може да користиме даватели на услуги од трети страни за да ја следиме и анализираме употребата на нашата Услуга.

 • Google Analytics Google Analytics е услуга за веб-аналитика понудена од Google која го следи и известува сообраќајот на веб-локацијата. Google ги користи податоците собрани за следење и следење на користењето на нашата услуга. Овие податоци се споделуваат со други услуги на Google. Google може да ги користи собраните податоци за контекстуализирање и персонализирање на рекламите на сопствената рекламна мрежа.
  Може да се откажете од тоа да ја ставите вашата активност на Услугата достапна за Google Analytics со инсталирање на додатокот за исклучување на прелистувачот Google Analytics. Додатокот го спречува JavaScript на Google Analytics (ga.js, analytics.js и dc.js) да споделува информации со Google Analytics за активноста на посетите.За повеќе информации за практиките за приватност на Google, посетете ја веб-страницата за приватност и услови на Google: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Врски до други сајтови

Нашата услуга може да содржи линкови до други сајтови кои не се управувани од нас. Ако кликнете на врската од трета страна, ќе бидете упатени на страницата на таа трета страна. Силно ве советуваме да ја прегледате Политиката за приватност на секоја страница што ја посетувате.

Ние немаме контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практики на сајтови или услуги на трети страни.

Приватност на децата

Нашата услуга не се обраќа на никој под 18-годишна возраст („Деца“).

Ние свесно не собираме информации за лична идентификација од корисник помлад од 18 години. Доколку сте родител или старател и сте свесни дека вашите деца ни дале лични податоци, ве молиме контактирајте нè. Ако станеме свесни дека сме собрале лични податоци од деца без потврда на родителска согласност, преземаме чекори да ги отстраниме тие информации од нашите сервери.

Промени на оваа Политика за приватност

Можеме одвреме-навреме да ја ажурираме нашата Политика за приватност. Ќе ве известиме за какви било промени со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница.

Ќе ве известиме преку е-пошта и/или истакнато известување за нашата услуга, пред промената да стапи во сила и ќе го ажурираме „датумот на стапување во сила“ на врвот на оваа Политика за приватност.

Ви препорачуваме периодично да ја прегледувате оваа Политика за приватност за какви било промени. Промените на оваа Политика за приватност се ефективни кога ќе бидат објавени на оваа страница.

Контактирајте нè

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика за приватност, ве молиме контактирајте нè:

 • По е-пошта: contact@sportmanija.mk