Барселона ќе го смени и името

Од пред неколку дена, челниците на Барселона потврдија дека направија промена на изгледот на логото. На логото повеќе нема да ги има буквите ФЦБ кои се скратеница од името на клубот. Промoцијата на новото лого се случи, а сега е потребно одборот на клубот да донесе потврда дека тоа ќе стои на дресовите.

Промената на логото најверојатно нема да биде единствeниот новитет во каталонскиот гигант. Според најавите од шпанските медиуми, во најскоро време може да се случи и промена на името. Доколку биде прифатено и изгласено од челниците на „Камп Ноу“, клубот повеќе нема да се вика Барселона, туку само скратено Барса.

 

- Оглас -

Најнови вести