Бекер: Во затвор никому не му беше гајле што сум бил шампион, таму бев никој и ништо!

Легендарниот германски тенисер и некогашен светски рекет број 1, Борис Бекер, на 15 декември излезе од лондонскиот затвор, каде што отслужуваше казна за финансиски криминал.

Бекер беше депортиран во родната Германија и за германската телевизија даде интервју во кое раскажа за своето затворско искуство.

„Во затвор бев никој. Никому не му е гајле дали некогаш сум бил тениски шампион. Таму научив една важна, скапа и болна лекција. Повторно ја открив личноста во мене, личноста која бев некогаш“, вели Бекер.

Бекер кажа и како го чекал своето ослободување.

„Од 6 часот наутро седев на крајот на мојот кревет и се надевав дека вратата од ќелијата ќе се отвори. Дојдоа во 7.30, ја отклучија вратата и ме прашаа дали сум подготвен. Им реков: Подготвен, само напред“, раскажува Бекер.

- Оглас -

Најнови вести