Божиќно чудо во Австралија – Фудбалерот се разбуди по неколку месеци поминати во кома

Австралијскиот фудбалер Дани Ходџсон неколку месеци беше во кома, откако беше нападнат на улица. На почетокот на септември, Ходџсон бил удрен од еден 17-годишен тинејџер и паднал на улица. При падот, незгодно паднал со главата директно на бетонот и добил крварење во мозокот.

Благодарение на брзата лекарска интеревенција, Дани бил спасен и завршил во болница.

По неколку месеци поминати во болница и борба, семејството на Ходџсон добило одлични вести. Дани се разбудил, па дури му било дозволено да замине дома и Божиќ да го помине со најблиските.

напаѓачот бил фатен и тој го признал делото, но затоа што е малолетен не му го соопштуваат името. Сега напаѓачот ќе оди на суд, каде што се очекува да добие затворска казна.

Дани и неговото семејство за овој Божиќ добија вистинско чудо за радост.

- Оглас -

Најнови вести