Егзотична авантура за Вангел Алтипармаковски – Македонија за првпат ќе има тренер во Монголија

Вангел Алтипармаковски, поранешниот фудбалски ас сега во водите нa тренерската професија, ќе има нов интересен предизвик и ќе биде тренер на Ховд Вестерн од Монголија.

Клубот се натпреварува во Првата лига на оваа земја, а Алтипармаковски ќе биде прв тренер од Македонија што ќе работи во земјата што е најнаселена, односно со најголема површина во однос на бројот на жители.

За Алтипармаковски ова ќе биде прво искуство како главен тренер, откако работеше во Работнички во младинските категории и потоа беше и асистент-тренер.

 

- Оглас -

Најнови вести