Фудбалскиот сојуз на Србија го спаси Партизан

Српскиот клуб Партизан се спаси од ригорозна санкција од УЕФА, откако Фудбалскиот сојуз на оваа земја му даде позајмица од 250.000 евра, за да може Црно-белите да ги исплатат долговите кои ги имаат. На Партизан му се закануваше исфрлување од европските купови за наредната сезона, но ФСС реагираше во последен момент и со позајмицата му помогна на клубот да остане без санкција.

Партизан доби „пенали“ од ФИФА со забрана за регистрирање на нови фудбалери во следните три преодни рока и тоа поради неисплатените финансиски побарување на некои од нивните играчи.

Со исплаќање на последниот посочен долг, Партизан останува да игра во европските купови и следната сезона.

- Оглас -

Најнови вести