И Евробаскетот скокна една година поради вирусот, ќе се игра во 2022

ФИБА донесе одлука да ги помести и машкиот и женскиот турнир за титулата европски првак, па наместо во 2021 година, ќе се игра едно лето подоцна.

Слични вести...