Кој си знае, си знае – На терен ораница постигна фантастичен гол за „Пушкаш“ (Видео)

Елиот Бенјон, играчот на Оксфорд сити, постигна фантастичен гол од огромна далечина на дуелот со Слаф таун во Националната лига на Англија.

Голот е речиси од половина терен и тоа во многу тешки услови за игра, но и тоа не му пречеше на домашниот играч да ја погоди целта.

https://twitter.com/OxCityFC/status/1475761152646864900?s=20

Голот може комотно да конкурира за престижната награда „Пушкаш“ што се доделува за најубавиот погодок во годината.

- Оглас -

Најнови вести