Колку публика, толку пари – Женскиот фудбал стана шармантен, ФИФА ќе го поддржи со милијарда долари

Минатото Светско првенство во женска конкуренција го гледаа рекордни 1.1 милијарда луѓе, а светската куќа на фудбалот и во криза ќе вложи за развој голема сума на пари.

Слични вести...