На Украина – Македонија ќе суди арбитер кој ја дели правдата на Бока јуниорс и Ривер плејт во Аргентина

Аргентинскиот судија Фернандо Рапалини ја доби довербата в четврток да го суди дуелот Украина – Македонија во Букурешт. Рапалини е првиот судија во историјата кој не е од Европа, а е дел од Европско првенство.

Се работи за искусен судија кој во Аргентина ја добива довербата да биде во центарот на игралиштето на најзначајните мечеви. Негови помошници ќе бидат Хуан Пабло Белати и Диего Бонфра.

 

- Оглас -

Најнови вести