Најубавиот гол во 2022 година го постигна фудбалер со една нога (Видео)

Наградата „Ференц Пушкаш“ за најубавиот гол во 2022 година го постигна Полјакот Марцин Олекси, кој настапува во шампионатот за фудбалери со хендикеп.

Тој најубавиот гол во изборот на ФИФА го постигна со „ножички“.

Олецки во финалниот избор ги победи Французинот Димитри Паје и Бразилецот Ришарлисон.

 

- Оглас -

Најнови вести