Навивачите обединети: Од Вардара, па до Триглава (Фото)

Прекрасна е глетката кога навивачите на Македонија и тие на Словенија заедно гушнати пеат и одат кон салата во Дебрецин, каде што од 18 часот ќе играат овие две селекции во првото коло од Европското првенство.

Во едно друго време, во поранешна СФР Југославија една од најпознатите песни беше „Од Вардара, па до Триглава“. Сликата која сега може да се види пред салата во Дебрецин најдобро може да се опише токму со тие зборови.

- Оглас -

Најнови вести