Претседателот на УЕФА има свој фаворит за освојувач на ЕП!

Претседателот на УЕФА, Словенецот Александар Чеферин, откри кои се, според него, главни фаворити за ЕП 2024.

„Веќе им кажав на пријателите: не знам зошто, но Германија ја сметам за еден од главните фаворити. Тие беа прилично тенки во последниве години, но имаат добар тим. На пријателскиот натпревар со Франција кога победија со 2-0, видов сосема поинаков однос.

Секогаш велам дека никогаш не треба да се потцени Шпанија. Тука се и Хрватска, Белгија, Холандија, можеби Данска. Но, Германија, Франција, Англија и Португалија според мене се главни фаворити на ова ЕП“, вели Чеферин.

ЕП 2024 ќе се одржи од 14 јуни до 14 јули во Германија.

- Оглас -

Најнови вести