Промена на врвот во генералниот пласман на Спортска прогноза

Перо Ристоски е нов лидер во генералниот пласман на Спортската прогноза. Тој во шестото коло погоди седум парови, три повеќе од досегашниот лидер Вецка Ѓорѓиева, која по неколку недели, го препушти првото место, но и понатаму е при врвот. Во првите 10 има три припаднички на понежниот пол, со што и дамите покажуваат дека знаат да бидат добри прогнозери.

Во оваа игра, важна е константноста и да не се испушти ниту едно коло. Над илјада учесници котираат на листата за Генерален пласман, а на највисоките позиции се оние што не испуштиле ниту едно коло.

Важно е да се погодат што повеќе парови од вкупно понудените 15, сметајќи ги главните 13 двојки за секое коло и плус стандардните два резервни пара.

Првата награда е електричен тротинет и ќе ја добие најуспешниот прогнозер во генералниот поредок во играта што завршува на осми мај.

Покрај премијата, во игра сте за велосипед Capriolo Passion Men и за вредносни ваучери од 1.000, 500 и 300 денари што ги доделуваат обложувалниците на Sport Life. До нив можете да дојдете на едноставен начин, со посета на нашиот портал „Спорт Манија“ и за кусо време да ги типувате 13+2 пара во секое ново коло на Спортската прогноза.

Целосниот генерален пласман по шестото коло можете да го погледнете ТУКА, а подолу можете да ги видите најуспешни 30-тина, кои имаат 40 или повеќе погодоци по шест рунди.

ПЛАСМАН ПО ШЕСТО КОЛО

ИмеВкупноIIIIIIIVVVI
1.Pero Ristoski467771087
2.Aleksandar Danilov4571051067
3.Goran Krstev448115974
4.Vecka Gorgieva4410105964
5.Dobrila Gjorgieva446871076
6.Kalev Igor43965986
7.Jovan Nazov42954978
8.Vaska Iceva42893976
9.Igor Danilov424761384
10.Драган Томовски41837995
11.Borce Kocev414461197
12.Risto Bekjarov41785876
13.Goran Siljanovski41687587
14.Ilija Petkovski41776777
15.Rade Ognanovski418741057
16.Zivko Danilov415781074
17.Влатко Костадинов415115767
18.Боби Николоски40766696
19.Trajche Angelov40784777
20.Ilija Danailoski40777874
21.Dare Krstev40982777
22.Adrijan Bajramoski40862996
23.Димче Петкоски404648117
24.Vesna Pachemska40868954
25.Bojan Ivanoski401073686
26.Boban Jakimovik401066783
27.Ilija Bedjovski40876973
28.Vasko Mindev40696847
29.Robert Kocev40585967
30.Stojan Danilov40786766
31.Boban Ancevski408651146
- Оглас -

Најнови вести