Русите го канат Ѓоковиќ на „Купот на мирот“ во Москва

Новак Ѓоковиќ доби покана за настап на турнирот „Купот на мирот“, којшто ќе се одржи во Москва. На турнирот ќе бидат повикани тенисери од Казахстан, Турција, Белорусија, Кина, Узбекистан и други земји.

„Планираме да го повикаме Новак Ѓоковиќ на турнирот којшто планираме да го организираме, а на него да има и тенисери од Казахстан, Узбекистан, Турција, Кина, Белорусија и други земји.

Новак покажа дека има став, тој е најдобар тенисер на денешницава и затоа сметам дека треба да добие покана“, изјави Владимир Камелзон, претседателот на Руската тениска федерација.

- Оглас -

Најнови вести