Спортска прогноза

Прогнозирајте 13 + 2 натпревари (двата дополнителни пара се резервни во случај на одложен или за прекинат натпревар од главните 13) секој вторник до почетокот на првиот натпревар.

ПРОГНОЗИРАЈ

Правила

  • Прогнозерот со погодени 13 натпревари добива телефон iPhone XS.
  • Прогнозерот со погодени 12 натпревари добива телефон Samsung Galaxy A6 2018.
  • Прогнозерот со погодени 11 натпревари добива ваучер од 500 денари.
  • Прогнозерот со погодени 10 натпревари добива ваучер од 200 денари.

Доколку двајца или повеќе прогнозери се во конкуренција за еден од двата телефони во едно коло, подарокот се дели – ќе бидат доделени ваучери од Sport Life во вкупна вредност на освоениот телефон (60.000 денари, односно 15.000 денари).

За учество во играта потребно е да сте фан на нашата facebook страница: facebook.com/SportManija

Секој корисник има право на една прогноза. Корисникот кој прогнозирал два или повеќе пати ќе биде дисквалификуван за тековното коло.
Добитникот на материјалните награди треба да се идентификува со лична исправа со име кое се поклопува со Facebook профилот од кој е прогнозирано.
Ваучерите се активираат исклучиво на Sport Life клуб-картичка.
На една Sport Life клуб картичка може да се префрли само еден ваучер во тековно коло.
Во конкуренција се прогнозите испратени пред почетокот на првиот натпревар.
Доколку нема одложен или прекинат натпревар само погодоците од првите 13 натпревари се земаат предвид за подароците во рамките на едно коло, без резервните натпревари.

 

ГЕНЕРАЛЕН ПЛАСМАН

Стартувајќи од 15 јануари 2019 година почнува и натпреварот во Генералниот пласман во кој се собираат вкупно поените од сите типувања за секое одделно коло па сè до последното коло од Спортска прогноза со почеток на 8 мај 2019 година. Генералниот пласман има посебен награден фонд независен од наградите за секое поединечно коло на Спортска прогноза.

Правила

Секој погоден натпревар во колото (вклучувајќи ги и резервните натпревари) се бодува со еден поен. Првите пет прогнозери со најмногу освоени поени ги добиваат следните подароци:

1. место: Mi Електричен тротинет
2. место: Велосипед Capriolo Passion Men
3. место: Ваучер од 1000 денари во Sport Life обложувалници
4. место: Ваучер од 500 денари во Sport Life обложувалници
5. место: Ваучер од 300 денари во Sport Life обложувалници

Доколку двајца или повеќе прогнозери имаат идентичен број на погодени натпревари на крајот на пролетната полусезона ќе има дополнително типување за да се одреди конечниот пласман.

Добитникот на материјалните награди треба да се идентификува со лична исправа со име кое се поклопува со Facebook профилот од кој е прогнозирано.