Судијата ги загуби нервите поради однесувањето на фудбалерите и почна да „мавта“ на сите страни со картонот (Видео)

Дуелот меѓу Банфид и Ланус заврши со победа на гостите од 2:1, а покрај трите погодоци, во фокусот беа и 10-те жолти и еден црвен картон кој ги додели главниот судија.

Арбитерот Андрес Мерлос посебно се налути во 90+7 минута, кога со еден потег „смири“ по двајца играчи на домаќините и на гостите. Само што им ги подели жолтите картони, сите четворица играчи мирно се разотидоа, што значи дека потегот на судијата беше исправен, а фудбалерите се смирија и повеќе не протестираа.

- Оглас -

Најнови вести