Црногорците се поделени: некои ги обожуваат Србите, други не можат да ги смислат (Видео)

До пред 17 години беа во иста држава, поврзаноста на Србите и Црногорците е историска, па затоа и не чуди блискоста која се покажува некогаш, но во најмалата ексју држава има и такви на кои им пречи обожувањето на Србите и Србија.

Вечерва во Подгорица, фудбалските селекции на Црна Гора и Србија ќе си го одмерат силите во меч од квалификациите за ЕП, а пречекот на Србите пред хотелот во кој се сместени беше еуфоричен.

Од друга страна, некои мислат дека ваквиот однос на црногорските деца кон соседна земја е тажно и го споредуваат со пекол.

- Оглас -

Најнови вести