Украинската лига и официјално е прекината, нема да се прогласи шампион

Украинската фудбалска федерација и претставници на клубовите одржаа видеоконференција на која беше одлучено да се прекине првенството и да не се прогласат ниту првак, ниту кој да испадне.

Поради војната, Лигата мораше да биде прекината. Во моментот на прекинот, лидер на табелата по 18 кола беше Шахтар.

- Оглас -

Најнови вести