Украински напад врз Новак: Зошто Ѓоковиќ не повика на мир, и не ја осуди руската агресија?

Никита Власов, кој е тренер на украинската тенисерка Лусија Цуренко, го нападна Новак Ѓоковиќ дека наводно ја оправдува руската агресија на Украина.

„Новак немаше храброст да каже дека не го поддржува однесувањето на татко му во Австралија кога извикуваше Слава за Русија. Тој во ниту еден момент не ја осуди директно руската акција во Украина, никогаш не повика да заврши ужасот во нашата земја. Не, тие ја поддржуваат Русија“, изјави Власов.

- Оглас -

Најнови вести