Во екот на опсадата на Газа, Израел реши да го продолжи фудбалското првенство

Професионалната фудбалска лига на Израел (ИПФЛ) донесе одлука за повторно да се играат мечевите од домашното првенство. Оваа одлука е изненадувачка ако се знае дека во тек е опсадата на Израел врз Газа, воен конфликт кој трае повеќе од еден месец, а започна откако припадницете на Хамас го нападнаа Израел.

„Во овие тешки денови, кога уште ги оплакуваме убиените, се молиме за враќање на киднапираните, а нашите синови и ќерки се борат на разни фронтови за да можеме да живееме во нашата сакана земја Израел, решивме да ги вратиме фудбалските активности како симболичен и важен дел“, вели претседателот на Лигата, Ерез Калфон.

Втората лига на Израел ќе започне уште порано, односно веќе на 17 овој месец.

- Оглас -

Најнови вести