За една секунда и избега на смртта! (Видео)

Американскиот парагвајдерсит Кевин Филип избегна смрт буквално во последната секунда, откако за време на еден тренинг, буквално се заплетка во сопствениот падобран.

„Нема време за умирање“, напиша Филип објавувајќи видео од драматичниот скок по кој имаше многу среќа, во несреќата што го снајде.

Кога Филип скокна, започна да дува многу силен ветер кој едноставно го заплетка неговиот падобран. Парагвајдеристот очајнички се обидуваше да го извди сигурносниот падобран кој се наоѓа околу неговиот појас и човекот беше речиси до самото тло при слободниот пад, кога успеа да го извлече падобранот и да се спаси.

 

- Оглас -

Најнови вести