Енди Кол ја кажа вистината за судиите и ВАР што се премолчува, а сите ја знаат (Видео)

Поранешниот англиски репрезентативец Енди Кол ја кажа вистината за очигледниот диктат од судиите во ВАР собата за арбитрите на терен, а се однесува на спорните моменти за пенали.

Кол вели дека секојпат кога судиите ќе добијат инструкции од ВАР-собата за да проверат пенал што е спорен, исходот е досуден удар од белата точка.

„Тие се како под диктат. Секојпат, и тоа без исклучок кога главниот судија ќе добие инструкции од ВАР-собата да провери на ТВ-екран дали е пенал, конечната одлука е досуден казнен удар. Тоа не би требало да биде така. Нема никаква логика“, вели Кол.

[VAR] Andy Cole "It’s trial by TV. The referees are basically being dictated [to go look at the pitchside monitor]. Every time the ref goes to look at it, it’s a penalty. So what’s the point of going to look at it cause you know you’re gonna give a penalty anyway? It’s not supposed to be like that." from soccer

 

Точна статистика за поткрепа на теоријата на Кол нема, но забележливо е дека во најголем број спорни ситуации се случува токму тоа за што говори поранешниот англиски репрезентативец.

 

 

 

- Оглас -

Најнови вести