Македонија си одбра лесна група за младинското СП во Скопје

Македонската репрезентација за ракометарки до 20 години, на Светското првенство кое ќе се игра од 19-ти до 30ти јуни во Скопје, како домаќин на настанот, имаше привилегија да одбере во која група сака да биде, и РФМ се реши тоа да биде групата во која се уште Исланд САД и Ангола.

Македонија беше во вториот шешир, а најдобрите две од секоја група ќе одат понатаму втората фаза. Ќе има и пеколни групи како онаа во која ќе бидат Норвешка и Данска, или онаа со Франција, Германија и Шпанија, а и таа со Холандија, Романија и Бразил.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

- Оглас -

Најнови вести