Сребрениот олимпиец Георгиевски и Заборска се знаменосци на Македонија за отворањето на МИ

Дејан Георгиевски, олимпиецот кој од Токио се врати со сребрен медал во таекводно, заедно со каратистката Симона Заборска се знаменосци на Македонија за претстојните Медитерански игри.

Отворањето на Игрите е вечерва, а Македонија има рекорден број на претставници, дури 114 членови се во делегацијата за првпат во нашата историја.

Македонија ќе се натпреварува во вкупно 12 спорта.

- Оглас -

Најнови вести