Драго Чосиќ доби отказ од ХРТ по скандалот за „дилање“ билети за Мундијалот

Драго Чосиќ доби отказ од јавниот телевиски сервис на Хрватска, откако се откри дека е вмешан во скандалот со продавање билети за одредени натпревари на Светското првенство, од каде што и самиот коментатор известуваше и коментираше за хрватската телевизија.

Хрватските медиуми открија дека дел од билетите кои биле наменети за ХРТ, односно четири ВИП билети, се нашле на црниот пазар за цени до 18.500 евра. Сепак, органите на ФИФА навремено реагирале и го спречиле овој обид на нелегална заработка. Покрај Чосиќ, од ХРТ ќе бидат отпуштени уште неколку луѓе на функции.

 

- Оглас -

Најнови вести