ФФМ доби награда за добро организираниот Суперкуп 2017

Фудбалската федерација на Македонија доби специјално признание од Министерството за економија на Република Македонија по повод Светскиот ден на туризмот. Според Министерството, Суперкупот на УЕФА – Скопје 2017 е  најуспешно организираниот настан во минатата година.

По повод Светскиот ден на туризмот, министерот за економија, Крешник Бектеши, покрај признанието за ФФМ, додели плакети за најуспешните туристички работници, здруженија и деловни субјекти од туристичкиот сектор.

„Во Европа позитивно се гледа на македонскиот спорт и на нашиот фудбал и се надеваме дека нашите резултати и успеси многу повеќе ќе се ценат и вреднуваат од страна на јавноста и општеството воопшто. Суперкупот – СКОПЈЕ 2017 е најголемиот настан кој нашата држава го организираше, за нас тој настан секогаш ќе буди посебни емоции и секогаш со гордост ќе се сеќаваме на моментите од осми август 2017. година. Благодарност до Министерството за економија за признанието, ние како Федерација секогаш ќе се трудиме да ја промовираме нашата држава во европски и светски рамки“, рекоа Дрилон Ганиу, заменик-генерален секретар во ФФМ, и Жарко Игњатовски, менаџер за фудбал во Федерацијата.

- Оглас -

Најнови вести