Касилјас: Јас, Буфон и Чех сме последните фудбалски рокери

Икер Каислјас е еден од последните активни голмани од старата добро позната гарда на голмани кои оставија голем печат во светскиот фудбал.

„Јас, Џиџи Буфон и Петр Чех сме последните фудбалски рокери од познатата гарда голмани. Се уште не размислувам за повлекување, а верувам дека и Џиџи и Петр ќе бранат уште извесно време“, вели Касилјас.

Тој има активен договор со Порто до крајот на оваа сезона, а знае дека се ближи крајот и простување од фудбалот, како голман, но не и од терените.

„Сакам да продолжам како тренер. Ќе видиме како ќе се одвиваат работите“, вели Икер.
Голман што има блескава кариера, која се уште трае и на 37-годишна возраст.

- Оглас -

Најнови вести