Марадона поради најмалата ќерка решил да ја остави дрогата

Неповторливиот Диего Армандо Марадона направи вистинско шоу во Мексико. Тој денеска беше промовиран во нов тренер на екипата на Дорадос де Синалоса. Освен на фудбалски теми, Диего Армандо реши да зборува и за својот голем порок со којшто се бореше со години, а тоа е дрогата.

Марадона открива дека неговите ќерки биле мотивот и причината поради која тој решил да престане да се дрогира.

„Сопрев со дрогата благодарение на мојата најмала ќерка. Кога ја користев, тоа беше еден чекор назад, а требаше да продолжам напред. Успеав да се справам со тоа благодарение на моите ќерки“, вели легедарниот Марадона.

Илјадници навивачи од градот Кулиакан се појавија на стадионот „Естадио Банорте“ за да го видат и да го поздрават Диего Армандо, кој треба да се покаже како добар тренер.

- Оглас -

Најнови вести