Секс-скандал ја тресе фудбалска Италија

Голем секс-скандал ја тресе фудбалска Италија, а на клупата за обвинети ќе седне поранешниот претседател на фудбалската федерација на Италија, Карло Тавекио. И тоа по обидот за сексуален напад на претседателката на Лацио, Елизабета Кортани.

Адвокатите на Тавекио бараа воопшто да нема процес против нивниот клиент, но Судот нареди истрага.

„Ова не е само моја победа во битката против сексуалните напади од страна на мажите, туку е триумф на сите жени во светот“, изјави Кортани, по одлуката на Судот сепак да има истрага и соочување со можна казна за Тавекио.

- Оглас -

Најнови вести