Африканките доминираа на маратонот, светска шампионка е Рут Чепнегетич

Кенијката победи со време од 2 часа, 32 минути и 43 секунди, пред сонародничката Челимо, која се натпреварува за Бахреин и Намибијката Јоханес

Слични вести...