Али не сака повеќе да крие: Ме споредуваа и навредуваа со Осама Бин Ладен

Ме нарекуваа Осама Бин Ладен, а во 2015 година крикет репрезентативец на Австралија толку навредливо и гласно го кажа тоа, што мислам дека сите го слушнаа, вели Моен Али, познат крикет играч од Англија.

Али има потекло од Пакистан, но е роден во Бирмингем и игра за Англија. Во Кардиф на Куп меч во 2015 година, бил навредуван од ривал од австралискиот состав, па сега по неговото запис во автобиографијата најавена е истрага за инцидентот.

„Земи го ова Осама“, ми рече противникот од Австалија. Збеснав, но никој не реагираше. Мислам дека сите присутни ја слушнаа навредата, која ми се случуваше толку често во кариерата. Не сакам повеќе да молчам, пишува Моен Али во автобиографијата.

Тој беше избран за  најдобар играч на крикет во 2015 година и има дузина индивидуални признанија, како еден од најдобрите во оваа игра.

- Оглас -

Најнови вести