Барселона како Пинк Пантер

Третата гарнитура на дресови кои ќе ги носат фудбалерите на Барселона во текот на претстојната сезона ќе биде во розева боја. Каталонците по грешка објавија фотографија на која се гледа како ќе изгледа дресот. По неколку минути, сликата на која се Пике, Дембеле и Кутињо беше тргната од „Твитер“ бидејќи официјалната презентација на розевите дресови од „Најки“ треба да биде денеска.
За Барселона не е ништо ново да имаат дресови со кои ќе личат на цртаниот лик Пинк Пантер, бидејќи и пред некоја сезона имаа таква боја како трета варијанта.
На дресот ќе има и два триаголници со испечатен изглед на градот Барселона од авион, а и гаќичките ќе бидат во розева боја. Имињата на главниот спонзор и логото на компанијата чиј дрес го носат ќе бидат во светло сива боја, а бројките на грбот ќе бидат црни.
Барселона како резервни дресови ќе ги има и оние во боја на лимон, кои и досега ги носеше на гостувањата кај екипите кои имаат опрема во темно-сина и црвена боја.

- Оглас -

Најнови вести