Холандија – Република Ирска „мора“ да биде кец, на гостите им е сеедно

Натпреварот помеѓу Холандија и Република Ирска е еден од оние кои може да одредат уште еден директен патник на ЕП 2024, а тоа ќе се случи ако вечерва Лалињата победат.

На Ирците им е сеедно како ќе се заврши мечот, тие чекаат расплет од другите групи за да видат дали ќе има место за нив во баражот. На Ирците им одговара што повеќе тимови од Лига Б од Лигата на нации да обезбедат место на ЕП преку квалификациите, но шансите им се само теоретски, и за да влезат во бараж, треба да има серија изненадувачки резултати што е малку веројатно.

- Оглас -

Најнови вести