Ја бара мајка му пред секој меч, а на теренот се моли за сите играчи

Играчот за врска на Ливерпул, Наби Кеита е еден од многуте фудбалери кои изведуваат разни ритуали, кои ги сметаат за среќни, пред почетокот на мечот. Сепак, два ритуали кои ги прави се за чудење.

„Прво и основно што правам пред секој меч е разговор со мојата мајка. Таа ми дава голема поддршка. Кога прв пат излегов на терен имав подготвено една мала молитва и таа е за сите кои се на теренот, посебно за мојот тим. Не сакам некој да се повреди или да се случи нешто лошо“, вели Кеита.

Кеита е играчот кој пред почетокот на оваа сезона, за сума од 60 милиони евра си замина од Лајпциг, за да дојде во Ливерпул. Играчот не жали што ја сменил средината и живеалиштето и верува дека со Ливерпул ќе се радува на трфеи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

- Оглас -

Најнови вести