Македонските кошаркари ги чека пеколна атмосфера во Приштина

Од Приштина, Златко Јуруковски

На помалку од половина час пред почетокот на средбата, трибините во „Палатата за млади и спорт“ во Приштина не се исполнети ниту до половина, но публика постојано влегува и веројатно до почетокот на мечот Косово – Македонија во 20.30 часот, ќе се исполнат трибините. Атмосферата е мирна, играчите имаа првично загревање за да ја почувствуваат атмосферата, сега се повлекоа во соблекувалните на последен договор, а за некоја минута, ќе се појават на паркет за задолжителното загревање. Кај нашите кошаркари и стручниот штаб владее позитивно и оптимистичко расположение. Сите се оптимисти дека овојпат ништо нема да ги попречи на патот до победата, иако јасно е дека соседите ќе имаат голема поддршка од нивниот „шести играч“.

- Оглас -

Најнови вести