Оливер од Велес е типстер-шампион за јануари со 11 погодени тикети (Фото)

Добитникот на наградата од 100.000 денари од Sport Life за јануари оди во Велес, кај Оливер Т., кој погоди дури 11 тикети во рамките на Типстер купот. Вели дека немал посебна тактика и дека најважно е да се почитуваат правилата на играта.

„Немав некоја посебна тактика. Играв натпревари од сите спортови, но најчесто тоа беа од фудбалот и на игрите на голови. Во оваа игра најважно е да се почитуваат правилата за да исполнуваат тикетите услов за Типстер купот. Благодарност за Sport Life за наградата која е најголема што некогаш сум ја добил“, вели Оливер.

Оливер е редовен играч во, како што вели, најдобрите обложувалници во Македонија, Sport Life, и учествува во сите акциски понуди.

„Знам да пишам тикет и што не влегува во бодувањето за Типстер купот. Најчесто ги играм игрите на голови со симболичен влог. Учествувам во сите акциски понуди и игри кои ги има во најдобрите обложувалници во Македонија, Sport Life, но досега сум немал среќа да добијам ваква добра награда и убава сума“, додава Оливер.

Награди имаше и за второпласираниот Атанас, кој со девет добитни тикети си доби 30.000 денари, како и за третопласираниот Ивица, кој доби 20.000 денари за осум погодени тикети во јануари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

- Оглас -

Најнови вести