Рамсдејл од Арсенал собрал 17 фунти од паричките со кои ги гаѓале фановите на Лидс

Голманот на Арсенал, Арон Рамсдејл, се пофали дека ги собрал сите метални парички кои кон него ги фрлале навивачите на Лидс, па си заминал дома со 17 фунти, што пресметано во наши пари е 1.250 денари.

„Ме гаѓаа со парички, шишиња, запалки. Видов една монета од 2 фунти и ја зедов. Потоа, во една крпа ги собрав и другите парички кои беа од 50 пени. Ги изброив, имаше 17 фунти. На Калвин Филипс му реков дека изгледа нивните навивачи се многу богати штом фрлаат 17 фунти на терен“, вели 23-годишниот Рамсдејл.

- Оглас -

Најнови вести