Селекторот не ги знае имињата на фудбалерите кои ги повика за Светското во Катар (Видео)

Селекторот на Камерун, Ригоберт Сонг, денеска го соопшти составот на фудбалерите кои ги повика да бидат дел од Светското првенство во Катар. Додека Сонг ги читаше имињата на фудбалерите, се случи комична ситуација затоа што селекторот едноставно не ги знаеше точните имиња и презимиња на фудбалерите кои тој ги повикал.

На неколку од имињата кои требаше да ги каже, Сонг добиваше корекции од новинарите. „Хммммм, Свадибу“, читаше со мака Сонг, а потоа еден од новинарите го коригираше и му посочи дека репрезентативниот напаѓач се вика Сваибу. Слична беше ситуацијата и за некои други фудбалери.

https://twitter.com/i/status/1590695203689857024

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

- Оглас -

Најнови вести