Трагедија во БиХ: Почина шестнаесетгодишен кикбоксер

Голема трагедија се случи на традиционалсниот кикбоксерси турнир во Босна и Херцеговина, откако млад хрватски натпреварувач починал по неговиот меч. Шестнаесетгодишниот кикбоксер примил тежок удар во пределот на ребрата во текот на борбата, но, тој се исправил и го продолжил мечот.

Набрзо по завршувањето на борбата, борачот изгубил свест, а медицинскиот тим веднаш интервенирал. Набрзо бил пренесен во најблиската болница, каде лекарите 65 минути се обидувале да го вратат во живот, но залудно. Точните причини за неговата смрт ќе се дознаат откако ќе се изврши обдукција.

 

- Оглас -

Најнови вести