Ватерполистите Антун и Лука се херои, спасија десет човечки животи во битка со бранови високи пет метри

Двајцата врвни ватерполисти Антун Горета и Лука ди Роко без размислување тргнаа во битка со водената стихија и огромните бранови и спасија десет луѓе од сигурно давење на плажа во Италија.

Слични вести...