Дончиќ се одлучи на драконски чекор и ќе поднесе тужба против сопствената мајка (ФОТО)

Лука Дончиќ несомнено е еден од најдобрите светски кошаркари, а во овие моменти се со својата репрезентација, Словенија настапува на Евробаскетот.

Но, добро упатениот новинар од САД, Марк Штајн вели дека тој ќе ја тужи сопствената мајка Миријам Потербин, која што ги има во сопственост правата за патентот „Лука Дончиќ 7“.

Почетокот на несогласувањата околу ова со неговата мајка датираат од 2019 година, но тогаш Лука дал согласност за таа да управува со овој бренд, но во меѓувреме познатиот кошаркар се предомисли. Така, минатото лесто тој достави и официјално барање за да ги презеде правата врз овој бренд.

- Оглас -

Најнови вести