Каков лудак, наназад се спушти од ски скокалница! (Видео)

Новогодишната турнеја во ски скокови, „Четири скокалници“, завршува денеска со натпреварот во Бишофсхофен, битката за „Златниот орел“ е неизвесна, а во Sport Life до 16.45 часот може да се обложите на Гранеруд, Штох, Крафт, Кубацки и останатите.

Но, еден 23-годишен човек кој се вика Фабијан Бош е „фрискиер“, скијач во слободен стил кој сака да прави разни вратоломии на скии, прави нешто многу лудо, се спушта по залетиштето на скокалницата скијајќи свртен со грб.

Погледнете го Бош на 140-метарската скокалница во Енгелберг, кога со брзина од 90 километри на час се спушташе наназад, а потоа правеше салто, леташе напред и се задржа на нозе:

- Оглас -

Најнови вести