Обложување вредно 100.000 долари: „Рака-сатар“ на Аренас (Видео)

Поранешниот НБА-кошаркар Гилберт Аренас го прифати предизвикот на играчот на Лос Анџелес лејкерс, Ник Јанг, за тоа кој може да погоди повеќе тројки. Бек-шутерот на Лејкерс го провоцираше Аренас велејќи дека е премногу стар и дека нема да може да погоди ниеден удар за три поени. Дури решија да се обложат на 100.000 долари.

Аренас го прифати предизвикот, донесе торба полна со пари и се фати за баскетот. Дека воопшто не е стар за да погодува од далечина, Аренас покажа на најдобар можен начин. Од пет позиции зад линијата за три поени упати 100 шута, а погоди неверојати 95 пати.

Јанг, кој постојано провоцираше, сега воопшто го нема да се појави со коментар. Негова задача ќе биде да го надмине овој рекорд на Аренас, што ќе биде неверојатно тешко.

- Оглас -

Најнови вести