Шанса и за Македонија – Романија прави балкански сојуз за организација на ЕП 2028

Романците се коорганизатори на ЕП 2021, но сакаат заедно со Грција да бидат домаќини и на шампионатот што треба да се игра во 2028 година.

Слични вести...