Урнебесна сцена: Еве како работи ВАР-системот во Африка (Фото)

ВАР-технологијата го презема приматот во фудбалот. Во изминативе неколку дена посебно беа актуелни неколку судиски одлуки донесени благодарение на ВАР-системот. По примерот на најсилните и најмоќни светски лиги, Африканците покажаа како тие гледаат на ВАР-системот.

Во една локална африканска лига, жителите решија да се забавуваат и да го исмејат ВАР-системот. Тие поставиле стар телевизор покрај аут-линијата, а кога судијата реши да „бара помош“ од ВАР-системот, до телевизорот се појави еден човек со пушка во рацете. Целата ситуација всушност претставува забава на локалното население за време на фудбалскиот дуел меѓу две екипи во тамошното првенство.

https://twitter.com/SirRaphaelK/status/1212672178191294464

- Оглас -

Најнови вести